’s Ochtends open je de gordijnen en de warme ochtendzon verwarmt je gezicht en verlicht de kamer. Heerlijk gevoel toch? Totdat je achter je bureau zit en de zon je kantoor verhit tot standje sauna. Het gevoel van hitte benauwt je, je kunt niet meer helder nadenken waardoor de efficiency achteruit holt. Haastig zoek je naar de bak water om water op de kooltjes te doen, maar dan in alle hitte bedenk je dat je beter de telefoon kunt pakken om ons te bellen. Wij helpen je uit de brand!

Houd je hoofd koel

Het lijkt vreemd wat folie op je raam en het is meteen een stuk aangenamer. Deze speciaal ontwikkelde folie zorgt ervoor dat je tot wel 7 graden temperatuurverschil binnen kunt hebben. Daarnaast vermindert zonwerende folie het brandende gevoel in je gezicht, omdat de folie de zonne-warmte buiten houdt. Kortom werken wordt weer een stuk aangenamer.

Besparing

Doordat de temperatuur lager blijft, hoeft de airco minder hard te werken en begin je direct te besparen. Meubilair zal tevens minder snel verkleuren, omdat de folie ook de UV-straling tegenhoudt. Het aanbrengen van de folie verdien je dus terug.

Gluren bij de buren

In veel gevallen zal de folie spiegelend of wat donkerder zijn dan de oorspronkelijke ramen, dit vermindert het zicht naar binnen. Het kan binnen wat donkerder worden na het aanbrengen van de folie, maar je ogen vangen dit op. Vergelijk het met als je een hele lichte kamer binnenloopt en daarna een kamer met minder licht. In het begin zul je even moeten wennen, maar daarna zie je weer alles duidelijk.

Tip

Plak niet iedere zonwerende folie tegen het raam. Er zijn veel verschillende type ruiten. Zeker nieuw HR++ glas kan niet iedere folie verdragen, waardoor de kans op thermische breuk aanzienlijk is. Laat je dus goed voorlichten bij het kiezen van de juiste zonwerende raamfolie. Niet alleen kan thermische breuk ontstaan, maar het raam kan zo heet worden, dat de zonne-warmte afneemt, maar de stralingswarmte enorm toeneemt. Heb je flink geïnvesteerd in het aanbrengen van zonwerende folie, zonder gewenst resultaat.
Dutch Sign doet daarom altijd onderzoek naar het type raam wat in het kozijn zit, zodat de kans op thermische breuk nihil is. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende offerte.